Woningbouw


Elektrotechnische installaties

Aanleg en aanpassen van elektrotechnische installaties
Een van de activiteitengebieden van Bakkum Elektrotechniek is de woningbouw. Variërend van kleinschalige nieuwbouwprojecten tot grote luxe villa’s en grootschalige renovatieprojecten.
Naar gelang de wensen van de opdrachtgever en de eindgebruiker leggen wij complete nieuwe installaties aan of verzorgen wij uitbreidingen en wijzigingen aan bestaande installaties op het gebied van elektrotechniek, verlichting, tele- en datacommunicatie, inbraak- en brandbeveiliging en huisautomatisering (domotica).

Altijd een installatieplan op maat
Samen met de klant ontwikkelen wij voor ieder project een installatieplan op maat. Hiervoor voeren wij diverse gesprekken om de persoonlijke wensen te inventariseren en de klant te adviseren over de mogelijkheden van de diverse installaties, systemen en verlichting.
In de planning- en uitvoeringsfase werken wij veelal samen met aannemers, waarmee door jarenlange samenwerking een uitstekende vertrouwensrelatie is opgebouwd. Daardoor kunt u vertrouwen op een optimaal gecoördineerd installatietraject.

Wilt u weten wat wij in uw nieuwbouw of renovatieproject kunnen betekenen?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!


Beveiliging

Veiligheid is enorm belangrijk, zeker in huis.
U wilt met een veilig gevoel uw woning verlaten of naar bed gaan. Een goede beveiligingsinstallatie zijn namelijk de ogen en oren van uw woning. Zij waken over u als u niet thuis bent of ligt te slapen en waarschuwen u of houden ongewenste bezoekers op afstand.
Ook voor het beveiligen van uw woning tegen brand of inbraak bent u bij Bakkum Elektrotechniek aan het juiste adres.

Altijd een beveiligingsplan op maat
Voor zowel de inbraakbeveiliging al de brandbeveiliging zal dit geen standaard oplossing of installatie zijn. Gebruikers hebben wensen, verzekeraars stellen eisen, en niet elk object vraagt om dezelfde maatregelen.
Bakkum Elektrotechniek stelt voor elke beveiligingssituatie een op maat gesneden beveiligingsplan op. Het wooncomfort staat hierbij in veel gevallen centraal, wat onze klanten terugzien in de gebruiksvriendelijkheid van het systeem.


Domotica

Ontdek de mogelijkheden van deze geavanceerde technologie
Domotica is het aansturen van elektrische installaties en toestellen in een huis door elektronica en informatica. De reden om voor domotica te kiezen kan zijn, het verhogen van het wooncomfort of het verhogen van de veiligheid in en rond uw woonhuis.
Een goed geïntegreerd systeem zorgt voor een verhoging van gemak, comfort, veiligheid en energiebewustzijn door waarneming, communicatie en flexibiliteit.

Verhogen van het wooncomfort
Onze huizen zijn al comfortabel, maar met domotica wordt het wooncomfort en gebruiksgemak verhoogd. Denk bijvoorbeeld aan de badkamer die ‘s ochtends al lekker warm is of aan lichtknoppen waarmee u de verlichting precies zo regelt zoals u wilt, in verschillende sferen in verschillende ruimtes. Maar ook aan de mogelijkheid om alle verlichting uitzetten wanneer u in bed ligt of de woning verlaat, het automatische besturen van de verwarming, ventilatie, zonneschermen etc.. Of met één druk op de knop de televisie bedienen, maar dan ook de verlichting en de gordijnen.
Dit alles is te bedienen door intelligente schakelaars, bedieningspanelen, maar ook met uw smartphone of tablet.

Verhogen van de veiligheid van uw woonhuis
Veiligheid is enorm belangrijk, zeker in huis. Met domotica in uw huis, maakt u van uw woning een oplettend gebouw. Door de slimme toepassingen krijgt het als het ware zintuigen. En met die zintuigen kan het huis ruiken, horen, zien en voelen. Denk hierbij aan het volgende:
Uw woning heeft in de gaten wanneer onverlaten proberen in te breken. Of als er onverhoopt brand ontstaat in huis. Mocht het nodig zijn, dan voert het slimme systeem de nodige acties uit. Het alarm gaat af, de binnen- en buitenverlichting gaat aan en, bijvoorbeeld bij brand, gaat alle verlichting aan zodat u en uw gezin moeiteloos de weg naar buiten kunnen vinden.
Wanneer u met vakantie bent, kunt u het systeem zo instellen dat het lijkt alsof u wel thuis bent, bijvoorbeeld door op gezette tijden verschillende lampen aan of uit te doen.

De mogelijkheden van domotica zijn te veel om hier te beschrijven. Ben u geïnteresseerd geraakt of wilt u weten of domotica in uw (bestaande) woning toepasbaar is?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op!