Utiliteitsbouw


Elektrotechnische installaties

Bedreven in installatietechniek voor bedrijven en openbare gebouwen
In de utiliteitsbouw is de inzet van een elektrotechnisch installatiebedrijf onontbeerlijk.
Bakkum Elektrotechniek is dan ook al lange tijd actief bij de bouw, inrichting en onderhoud van kantoor- en winkelpanden, industriegebouwen, scholen en bedrijfs(verzamel)gebouwen.
Voor deze objecten ontwerpen en realiseren wij:

  • Elektrotechnische- en verlichtingsinstallaties
  • Data- en telecomnetwerken
  • Beveiligingsinstallaties (brand en inbraak)
  • Toegangscontrolesystemen

Naast installatiewerkzaamheden kunt u ook (vanzelfsprekend) bij ons terecht voor het verhelpen van storingen en voor dagelijks of periodiek onderhoud van installaties.
Ook voor uw object kunnen wij dienstverlening op maat bieden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.


Data- en telecommunicatie

Het aanleggen van data- en telefooninstallaties past in onze visie om een totaal pakket te leveren voor onze opdrachtgevers. Wij verzorgen zowel het installeren en desgewenst certificeren van het datanetwerk van de outlet tot en met de patchkast. De installaties worden aangelegd met de kwaliteit die u van ons gewend bent en voldoen dus uiteraard aan alle geldende normen.
Samen met de opdrachtgever ontwikkelen wij voor ieder project een netwerk op maat. Wij kunnen u hierbij adviseren over de verschillende netwerken, samenstelling van de patchkasten en telefooncentrale.


Beveiligingsinstallaties

Voor de aanschaf van een beveiligingssysteem is er altijd wel een bepaalde beweegreden; een gevoel van onveiligheid, een recente inbraak, een eis van de verzekering of de preventieve werking die uit gaat van een beveiligingsinstallatie.
In geen van deze gevallen kun je er van uit gaan dat een standaard installatie toepasbaar is. Gebruikers hebben wensen, verzekeraars stellen eisen, en niet elk object vraagt om dezelfde maatregelen.

Altijd een beveiligingsplan op maat
Bakkum Elektrotechniek stelt voor elke beveiligingssituatie een op maat gesneden beveiligingsplan op. Dat kan een inbraakbeveiliging zijn, maar ook bijvoorbeeld een camerasysteem.
Dus ook voor het beveiligen van uw pand tegen inbraak bent u bij Bakkum Elektrotechniek aan het juiste adres.


Brandmeldinstallaties

Een brandmeldinstallatie en/of een ontruimingsinstallatie kan verplicht gesteld worden vanuit de gemeentelijke bouwverordening, de verzekering of de eigenaar c.q. gebruiker van een pand heeft de wens om het pand te beveiligen tegen brand.
Hoewel de kans op brand aanzienlijk kleiner is dan de kans op inbraak, zijn de gevolgen van brand meestal veel ernstiger. Het is daarom zeker zinvol om aan het voorkomen en snel detecteren van brand in uw pand extra aandacht te besteden.
Zeker voor een brand- of ontruimingsinstallatie geldt dat er een op maat gesneden plan opgesteld moet worden. Ieder pand en het gebruik hiervan is anders en vraagt om specifieke beveiligingsmaatregelen. Hiervoor dient eerst een Programma van Eisen (PVE) opgesteld te worden. Na goedkeuring hiervan door de eisende instantie kan het projecteren en installeren beginnen.
Bakkum Elektrotechniek is uw partner voor het adviseren, installeren en certificeren van een brandmeld- en ontruimingsinstallatie. Neem hiervoor vrijblijvend contact met ons op.


Toegangscontrolesystemen

Bakkum Elektrotechniek heeft ruime ervaring in het installeren van diverse intercom- en videofoonsystemen en toegangscontrolesystemen voor uw pand.
Ook voor uw object kunnen wij een installatie op maat aanbieden. Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.